zondag 29 januari 2012

7 Wonders

Zeven! Met z'n zeven waren ze op zondag 29 januari in het zand van Koksijde. Om 15 uur stipt lieten ze de paarden los, sterke paarden, de pk's die je nodig hebt om door het zand te klieven. Een uur aan een stuk zwoegen en zweten voor alle andere nationaliteiten. In schril contrast met het genieten en gas geven van de coureurs met de mooiste retro-truitjes die door het veld flitsen. De Belgen met een grote overmacht, de wapperende driekleuren op de achtergrond, frieten en bier, Vlaamse kermis ten top. Een beetje chauvinisme is op z'n plaats. Het moet een machtig gevoel geweest zijn voor onze helden van het veld, 61.000 toeschouwers die je naar voren stuwen. Albert, Peeters, Pauwels, Meeusen, Aernouts, Vantornhout en Nys. In die volgorde zouden ze uiteindelijk onder luid applaus over de eindstreep bollen. De éne overgelukkig met de winst of eremetaal, de andere teleurgesteld omwille van een gemiste kans. Nog anderen gooien er onmiddellijk een straffe uitspraak bovenop, maar tijd zal waarschijnlijk wel raad brengen inzake deze eerste emoties.

Als Belgische kijker was het gewoon genieten, een uurtje relaxed veldrijden kijken, wetende dat de wereldkampioen één van de onzen zou worden. Die fantastische regenboogtrui om de schouders van een kerel van bij ons. Ik kan u alvast vertellen dat hij die trui alle eer aan zal doen, we krijgen hem alleszins volgend jaar in het veld te zien, want dat was aanvankelijk onze grootste angst. Waar u hem ook te zien krijgt, dat is in het zand volgende week, het zand van Lille. En laat dat nu toch wel toevallig in mijn achtertuin zijn zekers. Ik roep dan ook iedereen op onze jongens als helden te ontvangen in het provinciaal domein "De Lilse Bergen".

Zeven! Zoveel wereldwonderen zijn er in de basisdoos van het gelijknamige spel "7 Wonders". Een spel van Belgische makelij, dat zowat alle prijzen wegkaapte het afgelopen jaar. Een beetje chauvinisme is op z'n plaats, blij dat de Belgische spellen naambekendheid winnen over de ganse wereld. Repos productions deed er een gouden zaak aan om dit spel van Antoine Bauza in huis te halen. Zeven kaarten krijg je elke ronde om aan je wonder te gaan bouwen en een wereldrijk uit te bouwen. Zeven lijkt dan ook hét getal te worden voor ons Belgenland. Het lijkt me dan ook gepast om dit artikeltje te publiceren om zeven over zeven vanavond. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten